1.2 Descărcarea, instalarea și conectarea

Odată ce robotul tău. a fost construit și rulat, vă încurajăm să vă aruncați cu toții în lumea programării cu mBlock. Ceea ce urmează este o prezentare a modului de obținere a configurației.

  1. Download.

  2. Instalează și deschide aplicația.

  3. Instalează driverele Arduino. Pentru utilizatori PC, găsește opținea de Connect în meniul din mBlock:

Pentru utilizatorii de Mac, descărcați driverul. Din păcate, cea mai recentă actualizare pentru Mac OSX a introdus o problemă cu acest driver. Aflați despre soluția la această problemă.

4. Conectați robotul la computer prin intermediul cablului USB, porniți robotul și deschideți mBlock. Accesați Connect-> Serial Port -> (port ID).. (TIP: Dacă nu cunoașteți ID-ul portului la care sunteți conectat, notați porturile disponibile, deconectați robotul și vedeți ce port dispare.) După ce v-ați conectat cu succes, bara de titlu va spune că sunteți conectată iar punctul roșu din Scripturile "Robots" va deveni verde:

NOTĂ: Pentru a actualiza firmware-ul, pentru a reseta programul implicit și pentru a încărca un program pe placa robotului, TREBUIE să fii conectat prin USB.

5. Apoi, asigurați-vă că ați selectat placa corespunzătoare din meniul consiliului: Starter / Ultimate - Orion m Bot - mCore mBot Ranger - Auriga Ultimate 2.0 - Mega Pi

În cazul dat, folosim mBot, deci board-ul mCore este selectat:

Acum ești gata să începi să programeze.